میوه ی کیوی از دسته گیاهان گلداری می باشد که دو لپه ای هستند و در راستای خلنگ سانان و گروه کاویان قرار دارد. این گیاه نام برده شده در ابتدا یک گیاه بومی در سمت جنوب کشور چین بوده است و پس از آن در اوایل قرن بیستم به کشور نیوزیلند برده شده است و در آن کشور به طور تجاری کاشته شده است. کیوی نامی است که در نیوزیلند به این میوه داده شده است و از نام پرنده ای زیبا در نیوزیلند که پرنده ملی بوده است گرفته شده. میوه آن به شکل یک تخم مرغ بزرگ است که پوست آن قهوه ای رنگ می باشد و گوشت آن سبز رنگ است. کشور چین یکی از چند کشور بزرگ صادرات نهال پیوندی این میوه می باشد.

 

خواص میوه ی کیوی برای بی خوابی

اگر شما شب ها به بی خوابی مبتلا می شوید و دائما در رختخواب خودتان غلت می زنید و یا حتی به سختی به خواب می روید باید بدانید که یکی از خواص میوه ی کیوی درمان بی خوابی می باشد. کیوی منبع سروتونین می باشد که برای درمان بی خوابی مفید است. اگر شما حدود یک ساعت قبل از خوابتان به اندازه ی دو عدد کیوی بخورید خواب شما تنظیم خواهد شد. دانشمندان و محققان بر این باور هستند که افرادی که می خواهند در راستای بهبود و درمان بی خوابی خودشان کاری انجام دهند اگر تا یک هفته هر شب یک ساعت قبل خواب دو عدد کیوی میل کنند، گام بسیار بزرگی در این راستا برداشته اند. ممکن است که با انجام همین کار ساده کیفیت و ساعت خواب خود را بتوانید بالا ببرید.

خوردن این میوه قبل خواب باعث می شود که شما مدام از خواب بیدار نشوید و همچنین باعث می شود که صبح پس از خواب با کیفیتی که داشتید قبراق و شادمان بیدار شوید. این میوه به شما کمک می کند که مدت خوابتان را طولانی تر کنید و شب ها احساس خواب آلودگی در شما ایجاد خواهد کرد.

میوه ی کیوی 586378496789689

 

 

خواص میوه ی کیوی برای سلامت بدن

میوه ی کیوی، میوه ای است که منبع ویتامین سی می باشد و در این مورد از پرتقال نیز پیشی می گیرد. اگر قصد داشته باشیم بعضی از خواص میوه ی کیوی را به اختصار بیان کنیم می توان به: کمک به درمان کردن سرطان، کمک به بهبود سلامت قلب و عروق و همینطور سیستم گوارشی، بی خوابی و دیابت اشاره کرد. میوه ی کیوی فلاونوئید ها غنی می باشد و در طول دوره بارداری بسیار مفید می باشد. این میوه به جذب آهن بدن کمک می کند و همچنین برای حفظ سلامت پوست بسیار تاثیر گذار میباشد. کیوی خصوصیات ضد میکروبی دارد و بدن انسان را در مقابل پاتوژن ها مقاوم می کند و سیستم ایمنی را نیز تقویت می کند.

 

کیوی و سلامت قلب و عروق

همان طور که در باب خواص میوه ی کیوی قبلا ذکر کردیم، کیوی دارای ویتامین C بسیار و همین طور پلی فنل های محافظ می باشد. میوه ی کیوی ویتامین E و نیز پتاسیم دارد که به حفظ سلامتی قلب و همینطور مشکلات عروقی کمک می کند. طبق مطالعات انجام شده بر روی خواص میوه ی کیوی متوجه شدیم که کیوی فعالیت های مهار کننده بسیاری دارد و باعث می شود که تری گلیسیرید در خون شما کاهش یابد.  مصرف کردن کیوی در طول روز باعث می شود که پاسخ تهاجمی پلاکت ها کاهش یابد و همچنین باعث کاهش یافتن خطر لخته شدن خون می شود. اثر فیبرولیتیک موجود در این میوه با رفتن در رگ های خونی شما مانع از انسداد عروق می شود و همچنین اختلالات قلبی مانند آترواسکلروز را کاهش می دهد.

 

کیوی و تباهی لکه زرد

جالب است بدانید به بخش حساس به نور شبکیه و مسئول دید واضح و مستقیم چشم ماکولا گفته می شود که ماکولای چشم برای رانندگی کردن و خواندن و نوشتن مورد نیاز است. برای این بیماری دژنراسیون ماکولا هیچ گونه درمان قطعی هنوز ارائه شده اما درمان هایی برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری وجود دارد. میوه ی کیوی از لحاظ سلامتی برای چشم بسیار مفید می باشد.

کیوی منبع بسیار غنی زاکسانتین و فیتوکمیکال لوتئین می باشد که این دو مولفه های بسیار مهم و حیاتی در سلامتی چشم انسان می باشد. این عناصر نام برده به همراه ویتامین A چشم شما را از مشکل آب مروارید و بیماری دژنراسیون ماکولا که با سن در ارتباط است و همچنین دیگر اختلالات نابود کننده چشم و بینایی محافظت می کند.

 

خواص میوه ی کیوی در دوران بارداری

برای یک زن باردار کیوی یکی از بهترین و مفید ترین میوه ها می باشد. این میوه به داشتن فولات های طبیعی بسیار وابسته می باشد. خواص میوه ی کیوی برای دوره بارداری بسیار مفید می باشد و آن را یکی از میوه های الزامی دوره بارداری می توان در نظر گرفت. داشتن ویتامین B9  که آن را به نام فولیک اسید یا فولات نیز می شناسیم باعث می شود تا از احتمال بروز مشکلات لوله عصبی در جنین و نوزادان نارس جلوگیری شود و حتی این ویتامین برای رشد شناختی نوزادان و همچنین مغز آنها بسیار مفید و همچنین ضروری می باشد.

جذب کردن فولیک اسید یا همان فولات به مقدار لازم و کافی در کل دوره ی رشد کردن جنین یعنی در دوره بارداری و همینطور بزرگسالی بسیار با اهمیت می باشد. در کیوی مواد مغذی بسیار دیگری مانند ویتامین E  ، ویتامین C ، ویتامین K با فلاونوئیدها همراه هستند که به صورت کلی در تمامی دوران رشد جنین مفید می باشد.

 

خواص میوه ی کیوی برای دستگاه  گوارش

یکی از دیگر خواص میوه ی کیوی، کمک کردن آن به حفظ سلامت دستگاه گوارش انسان می باشد. میوه ی کیوی از فیبر سرشار می باشد و فیبر به هضم غذا و همچنین سلامت روده کمک بسیاری می کند. به کمک کیوی ستم روده انسان تحریک می شود که از یبوست امتناع کند. تا این جا باید متوجه شده باشید که یکی از دیگر خواص میوه ی کیوی ضد یبوست بودن آن می باشد. کیوی را می توان به عنوان یک ملین طبیعی با خاصیت بسیار برای کسانی که مشکل یبوست دارند تجویز کرد.

طبق مطالعات متوجه شدیم که میوه ی کیوی مقدار بسیار زیادی از آنتی اکسیدان پروتئولیتیک اکتینیدین را در خود ذخیره دارد و این آنتی اکسیدان هضم کردن پروتئین ها را آسان می کند و همینطور عصاره میوه ی کیوی باعث می شود که اسید لاکتیک رشد کرده و از رشد باکتری های اشریشیا کلی جلوگیری می کند و سلامتی سیستم گوارش را حفظ می کند.

 

خواص میوه ی کیوی برای پوست

همان طور که گفته شد کیوی مقدار بسیار زیادی از ویتامین C را دارا می باشد و این ویتامین به حفظ کردن سلامت پوست شما و شاداب بودن آن و هم چنین روند سنتز کلاژن کمک می کند. ویتامین E موجود در کیوی به برطرف کردن چین و چروک های پوست صورت کمک بسیار زیادی می کند. از دیگر خواص میوه ی کیوی برای پوست محافظت کردن آن از پوست در برابر اشعه های ماوراء بنفش نور خورشید به دلیل وجود ویتامین E موجود در آن می باشد. کیوی را می توان به عنوان یک عامل ضد پیری نیز در نظر گرفت و این ویژگی آن به دلیل وجود آنتی اکسیدان های بسیار در آن می باشد که باعث می شود پوست در برابر پیری زودرس مقاوم شود.

 

درمان سرطان

طبق طب سنتی چینی، یکی دیگر از خواص میوه ی کیوی درمان انواع سرطان ها می باشد. طبق این طب از کیوی ها برای درمان انواع متفاوت سرطان از جمله: سرطان کبد، سرطان سینه سرطان ریه و همچنین سرطان معده می توان استفاده کرد. عصاره میوه کیوی از تکثیر شدن سلول های سرطانی پیشگیری می کند و باعث می شود که از آسیب های DNA جلوگیری شود. میوه ی کیوی با ایجاد کردن سیتوتوکسیک به جنگ با سلول هایی که به ویروس و باکتری سرطانی بدخیم آلوده هستند می پردازد. فراوان بودن کاروتنوئید ها، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها و همچنین فیبر در کیوی به جلوگیری و یا درمان زودرس سرطان می کند.

 

 

خواص میوه ی کیوی 548212553656

 

عوارض احتمالی کیوی

میوه کیوی در کنار مزایای بسیار خود معایبی نیز دارد که یکی از اون معایب آلرژی و یا همان حساسیت به آن می باشد که در بین مردم بسیار رایج می باشد و ده درصد از این واکنش های آلرژیک در مقابل کیوی در کودکان به وجود می آید. از بین صد درصد از انسان ها افرادی که به موز و آووکادو و همینطور لاتکس آلرژی دارند، بیش از بقیه باید مراقب واکنش هایی آلرژیک ناشی از خوردن کیوی باشند. آلرژی به کیوی می تواند سبب بروز کهیر، خارش پوست، سندرم حساسیت اورال، حساسیت بینی و آنافیلاکسی و همینطور حساسیت دهان شود که تمامی این مشکلات می توانند جان فرد را نیزدر خطر قرار دهند.

علاوه بر مورد های گفته شده افرادی که از داروهایی مانند مسدود کننده ی گیرنده ی آدرنرژیک بتا استفاده می کنند، باید مقدار متوسطی از کیوی را استفاده کنند زیرا مصرف زیاد آن به دلیل اینکه پتاسیمی که در کیوی موجود است باعث بالاتر رفتن مقدار پتاسیم در بدن می شود و این مقدار را از حد طبیعی خارج می کند، خطرناک می باشد. افزایش یافتن پتاسیم در بدن انسان می تواند باعث آسیب به کلیه ها به خصوص در افرادی که به بیماری های کلیوی مبتلا هستند، شود.

 

 

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *