خارش سر یکی از آزار دهنده ترین معضلاتی است که فرد می تواند آن را تجربه کند . این خارش پوستی ممکن است عوامل مختلفی داشته  باشد که نشان دهنده بیماری  همچون بیماری گوارشی ، کبدی  و… که باید جدی گرفته شود . اما نگران نباشید خارش عموما خطر خاصی برای فرد ندارند و یک خارش طبیعی است . گاهی این خارش ها کوچک باعث آزاردگی خاطر می شود و  فرد را مجبور می کند تا به دنبال راهی برای درمان باشند . ما در ادامه قصد داریم تا هر آنچه راجع به خارش می شود و راه های درمان آن را با چند روش ساده  برای شما شرح دهیم ؛  پس با ما باشید .

در ابتدا هر آنچه که باعث خارش پوست سر می شود را برای شما بیان می کنیم :

  • شوره سر : شاید شما هم بعضی از اوقات در هنگام خاریدن کف سر خود شاهد پوسته های کوچک بر روی شانه های خود باشید . این پوسته های کوچک خشک جدا شده از پوست سر یکی این عارضه هایی است  که موجب خارش کف سر می شود. اگر از بحث خارش سر را نادیده بگیریم  تاثیر شوره سر در کاستن زیبایی و اعتماد به نفس  فرد بسیار حائز اهمیت است . بروز شوره ها ممکن است عوامل مختلفی داشته باشد از جمله : جمع شدن سلول های مرده ، استرس ، شستشو با آب داغ ، شستشوی مکررو … .
  • عفونت قارچی : یکی دیگر از عوامل اساسی ایجاد خارش سر بروز قارچ ها هستند . گاهی اوقات این قارچ ها با پوسته هایی همراه است که به شوره شباهت زیادی دارند ؛ به همین دلیل گاها با شوره اشتباه می گیرند . با ایجاد قارچ بر روی پوست سر ، لک های قرمز رنگ و یا قهوه ای رنگ شکل می گیرد و خارش زیادی را به دنبال می آورد . این عامل با عرق کردن باعث التهابی شدن آنان می شود و در پیشرفت آن نقش بسیار زیادی دارد.

لازم به ذکر است که این باکتری ها واگیردار هستند  در صورت تماس  ممکن است افراد زیادی را مبتلا کند . به همین دلیل همواره سعی کنید از وسایل شخصی خود استفاده کنید و از بکارگیری  حوله و شانه  فرد دیگر خودداری نمایید.

  • حساسیت پوستی و آلرژی :

بعضی از افراد ممکن است به دلایلی به برخی از  شامپو ها ، شوینده ها و… حساسیت داشته باشند و باعث خارش آنان نیز گردد. چراکه شامپو ها حاوی مقدار زیاد مواد شیمیایی محرک هستند و ممکن است برای فرد ایجاد حساسیت و التهاب ایجاد کنند . در نتیجه سعی کنید از شامپو های ملایم و حاوی زینک پیریتیون و گلیکول استفاده کنید چراکه این دو مواد با خاصیت ضد باکتری و التهاب خود می توانند باعث تسکین عارضه های پوستی شما گردند .

همچنین شما می توانید از شامپو هایی حاوی عصاره طبیعی بابونه و یا آلوئه ورا برای شستشوی صورت خود استفاده کنید.

  • خشکی سر:

خشکی پوست سر یکی دیگر از عوامل خارش زا هستند که می تواند باعث آزار فرد شود. اما شما می توانید با مرطوب کردن پوست سر با راه های متفاوت که در ادامه برای شما شرح می دهیم به آبرسانی پوست سر خود کمک کنید  و از این عارضه برای همیشه خدا حافظی کنید .

خارش سر 84685486748674187541

اما دیگر دلایل خارش های سر :

  • لینکن پلان
  • شپش
  • درماتیت
  • استرس
  • پسوریازیس
  • و…

اما با رعایت چند راهکار می توانید از خارش های پوستی خود جلوگیری کنید :

  • توجه در نوع شامپو : همانطور که در بالا گفته شد انتخاب شامپوی صحیح برای سلامتی مو امری بسار مهم است . پس برای درمان خارش های سر خود ابتدا به شامپوی خود توجه کنید. پوست سر شما اگر حساس باشد می تواند حتی به شامپو هم واکنش نشان بدهد پس همیشه سعی کنید که از شامپویی ملایم و با عطر کمی استفاده کنید .
  • شانه کردن : شانه کردن مو بسیار مسئله مهمی است . زیرا با شانه کردن مو ، چربی تولید شده توسط غدد در منافذ سر باعث پخش شدن چربی ها به تمام  تار های مو می شود. توجه داشته باشید  که همیشه از شانه تمیز و شخصی برای خود استفاده کنید .
  • موی خیس خود را به حال خود رها نکنید ! چراکه این عامل موجب خارش سر نیز می شود. بنا به همین دلیل بعد از استحمام از باد ملایم سشوار و های خود را خشک کنید تا هم از زیبایی موی خود لذت ببرید و هم مانع از خارش سر شوید.
  • نوشیدن آب : آب باعث هیدراته شدن پوست سرار بدن نیز می شود آب تاثیر خاصی در قطع شدن  خارش پوست سرنیز می شود.  پس سعی کنید در روز به میزان لازم آب بنوشید تا موهای سالم و شادابی داشته باشید.
  • دوری از استرس
  • یوگا
  • رژیم غذایی درست

روغن های مفید برای درمان خارش سر کدامند ؟       

روغ زیتون : 

یکی از روش های مستند و ثابت شده برای درمان چنین معضلی استفاده از روغن  زیتون است . با مالیدن این روغن بعد از هر بار استحمام و پاکسازی سر ، موجب ترمیم بافت های پوست کف سر خود شوید .  روغن زیتون دارای خواص هایی چون  : کلسیم ، آهن ، روی ، ویتامین E , A و… است  که این روغن مدیترانه ای به دلیل داشتن انواع مواد مغذی ، آنتی اکسیدانی قوی به حساب آمده که می تواند به آبرسانی پوست سر کمک کند و از خشکی و شوره سر کاملا جلوگیری می کند.

برای این کار کافی است چند قطره روغن زیتون را در دست خود بریزید و به موی تمیز و کمی نم دار خود ماساژ دهید و بعد از گذشت چند ساعت می توانید موی خود را با شامپوی  “قطران زغال سنگ” یا “سالیسیلیک اسید” بشویید  و برای همیشه از خارش سر نجات یابید .

روغن نارگیل :

یکی دیگر از روغن های معجزه آسا در درمان خارش و زیبایی مو روغن نارگیل است. بهتر است  این روغن به صورت ارگانیک استفاده شود چراکه دارای مقادیر بسیار زیاد ” لوریک اسید” می باشد که باعث جذب بیشر مواد مغذی به درون منافذ سر می شود . با مطالعات انجام شده توسط محققین و دانشمندان بر روی این روغن پرخاصیت دریافتند که این روغن  برای درمان خارش التهاب و یا اگزمای پوستی بسیار موثر است.  شاید حیرت آور باشد که بدانید که عصاره نارگیل به دلیل داشتن خاصیت های مقوی می تواند در درمان شپش سر به صورت موثر عمل نماید.

روغن نعنا فلفلی :

روغن نعنا فلفلی یکی از روغن هایی است که دارای مقادیر بسیار زیاد “منتول” می باشد . اما منتول چه تاثیری بر روی مو دارد ؟ این ماده طبیعی به دلیل داشتن اثر خنک کنندگی توانسته برای تسکین خارش های پوستی ناشی از آلرژی و یا حساسیت های پوستی نیز موثر باشد . لازم به ذکر است استفاده این روغن برای خانم های باردار به تنهایی توصیه نمی شود . اما این مسئله با تر‌کیب روغن کنجد قابل حل است و می تواند بدون هیچ نگرانی آن را برای موی خود استفاده کنند . تحقیقات حاکی از آن است که باید ترکیب را دو بار در روز به مدت دوهفته انجام دهند تا باعث تسکین خارش پوستی نیز گردد.

 

خارش سر  4964786978496874968796

 

روغن درخت چای

روغن درخت چای یکی از موثرترین روش برای درمان خارش است . این روغن به دلیل داشتن غلظت بالای خود توانایی آن را دارد که حتی شپش های مزاحم را از روی سر کاملا از بین ببرد . برای این کار کافی است از رو قطره روغن درخت چای و چهر قطره  نرولیدولدر  را با هم ترکیب کنید  تا در کشتن شپش سر و تخم شپش‌ها بسیار موثرعمل نماید.

سرکه سیب ضد عفونی کننده سنتی

سرکه سیب به دلیل داشتن اسید استیک می تواند از مو در برابر التهابات و قارچ ها محافظت نماید. چراکه وجود این ماده درون سرکه سیب یک عنصر ضد قارچ و ضد باکتری به حساب می آید. به دلیل داشتن چنین ویژگی این مایع خوشرنگ می تواند در درمان پسوریازیس  که باعث  خارش های پوستی باشد بسیار موثر عمل نماید .

برای این کار کافی است که سرکه سیب را با آب به نسبت مساوی در ظرف با هم مخلوط کنید و سپس بر روی پوست سر خود بریزید. بعد از چند دقیقه که سرکه سفید موجود بر روی کف سر کاملا خشک شد می توانید سر خود را کاملا با آب بشویید.

نکته : پسوریازس در پوست برخی از افراد موجب ترک خوردگی  و یا التهاب می شود . توصیه ی شود چنین افرادی از بکار بردن سرکه سیب برای درمان خودداری نمایند . چراکه موجب التهاب دوباره و سوزش بسیار شدید می گردد.

کلام آخر

ما در این مقاله سعی کردیم که به شما عوامل خارش زا و راهای درمان آن را معرفی نماییم . همانطور که دانستید بروز خارش سر عوامل مختلفی داشته که می تواند باعث آزار فرد شود . اغلب این معضل نشانه خطر خاصی نبوده و با چند درمان خانگی و یا رعایت عواملی می توان آن  را برطرف نمود . اما گاهی این خارش ها به راحتی از بین نمی روند که در این صورت باید با پزشک خود مشورت داشته باشید .

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *