” به چشمان خود استراحت دهید و به جای خواندن به پادکست بالا گوش دهید… “

______________________________________________

همه ما دوست داریم پوستی زیبا، شفاف و البته جوان داشته باشیم. ظهور خط‌های ریزودرشت چین‌وچروک بر روی پوست صورتمان، یکی از دغدغه‌ها و نگرانی‌ها در رابطه با زیبایی و شادابی پوست ما است. خیلی از ما برای رفع این خطوط و جوان‌سازی پوست خود به دنبال درمان‌های کلینیکی و صرف هزینه‌های گزاف می‌رویم. اما در این مطلب می‌خواهیم شما را با انواعی از ماسک‌های صورت به نام ماسک‌ های کلاژن ساز و اثرات شگفت‌آور این ماسک‌ها بر روی پوست آشنا کنیم. ماسک‌ های کلاژن ساز یکی از بهترین و مؤثرترین و درعین‌حال کم‌هزینه‌ترین راهکارهای جوان‌سازی پوست و رفع چین‌وچروک‌های پوستی است.

ماسک های کلاژن ساز 45847587485478748

کلاژن چیست؟

کلاژن یکی از مهم‌ترین و فراوان‌ترین پروتئین‌های ساختار بدن است. این پروتئین که نزدیک به یک‌سوم حجم کل پروتئین‌های بدن را تشکیل می‌دهد، به‌صورت نامحلول و به شکل رشته‌های فیبری درون بدن وجود دارد. کلاژن از اصلی‌ترین بخش‌های ساختاری استخوان‌ها، تاندون و رباط‌ها، پوست، مو، ناخن، دندان‌ها و ماهیچه‌هاست. از بین 16 نوع کلاژنی که در بدن وجود دارد؛ کلاژن نوع 1 مخصوص پوست است که به پوست خاصیت ارتجاعی و استحکام  می‌دهد و به حفظ و قوام آن کمک می‌کند.

نقش‌های کلاژن در پوست:

  • دادن خاصیت کشسانی و ارتجاعی به بافت پوست
  • کمک به حفظ آب در پوست و جلوگیری از چین‌وچروک
  • ترمیم سلول‌های آسیب‌دیده پوستی و جایگزینی سلول‌های مرده پوست
  • کمک به رشد سلول‌های جدید و روند جوان‌سازی پوست

کلاژن به‌صورت طبیعی درون بدن ساخته می‌شود. برخی از مواد غذایی حاوی پروتئین‌ها یا مواد معدنی به ساخت کلاژن در بدن کمک می‌کنند. برای مثال موارد زیر از مهم‌ترین منابع غذایی کلاژن ساز برای بدن به‌حساب می‌آیند:

  • مواد حاوی پروتئین و انواع اسیدآمینه‌های ضروری مانند گوشت قرمز، ماهی، مرغ، لبنیات، حبوبات، قارچ و سبزی‌هایی مانند کلم‌ها. سفیده تخم‌مرغ.
  • ویتامین C موجود در میوه‌ها و سبزی‌ها از مواد ضروری برای ساخت کلاژن در بدن هستند.
  • ژلاتین موجود در مواد غذایی مانند ژله و استخوان؛ و مس موجود در عدس، کنجد و پودر کاکائو هم برای ساختن کلاژن در بدن لازم‌اند.

بااین‌وجود برخی از عوامل بیرونی یا درونی، مانند برخی بیماری‌ها و اختلالات خود ایمنی، سبب کاهش مقدار پروتئین کلاژن در بدن می‌شوند. این عوامل گاهی با آزاد کردن رادیکال‌های آزاد باعث تخریب ساختار مولکول‌های کلاژن و کاهش آن‌ها در بافت پوست می‌شوند.

عوامل کاهش‌دهنده کلاژن در بدن

  • افزایش سن: با بالا رفتن سن، به‌خصوص از 30 سالگی به بعد، بدن میزان کلاژن کمتری تولید می‌کند. این کاهش تولید کلاژن در پوست به‌صورت شکنندگی، خشکی، نازکی و ظهور چین‌وچروک‌ها خودش را نشان می‌دهد. سرعت این فرآیند و بروز نتایج آن در افراد مختلف وابسته به شرایط زیستی و ژنتیکی متفاوت  است؛ اما به‌طورکلی افزایش سن سبب کاهش تولید و کیفیت و استحکام کلاژن‌ها می‌شود.
  • عادات غذایی ناسالم: مصرف زیاد شکر و آرد سفید سبب ایجاد اختلال درروند ترمیم کلاژن در بدن می‌شود.
  • عوامل محیطی آسیب‌زا: آلودگی‌های هوا و تابش مستقیم اشعه آفتاب که حاوی پرتوهای مضر UV است، می‌تواند سبب پیری پوست و کاهش کلاژن سازی در افراد شود.
  • سبک زندگی ناسالم: عادت‌هایی غلط مانند مصرف سیگار و دخانیات منجر به‌سرعت بخشیدن به روند پیری و اختلال در ترمیم سلول‌های پوستی می‌شود.

ماسک های کلاژن ساز 164588548948478

برای افزایش کلاژن چه‌کار کنیم؟

همان‌طور که اشاره شد مصرف برخی مواد غذایی می‌تواند به فرایند ساخت کلاژن در بدن کمک کند. غذاهایی مانند سوپ‌های حاوی ژلاتین گوشت، سبزی‌هایی مانند کلم‌ها، فلفل دلمه‌ای، اسفناج، چغندر، سیر و میوه‌هایی مانند انواع توت‌ها، انواع گوشت قرمز و سفید و حبوباتی مانند لوبیا و عدس همگی حاوی موادی هستند که برای ساخت کلاژن در بدن مفیدند. بهتر است در کنار مصرف مواد غذایی حاوی کلاژن، از ویتامین C هم هم‌زمان استفاده شود؛ چراکه به روند کلاژن سازی سرعت می‌بخشد.

به‌علاوه امروزه مکمل‌های غذایی نیز حاوی مواد مغذی به‌صورت ریز ماده با جذب سریع برای کلاژن سازی هستند. هرچند استفاده از مکمل‌های کلاژن نیاز به صبر و زمان بیشتری برای دیدن نتایج آن‌ها بر روی پوست شما دارند. اگر به دنبال راه‌کارهایی سریع‌تر و عینی‌تر هستید، ماسک‌ های کلاژن ساز گزینه‌های بهتری برای جوان‌سازی پوست شما هستند.

روش‌های درمانی و کلینیکی نیز با استفاده از دستگاه‌ها و اشعه نیز برای تحریک پوست و کلاژن سازی وجود دارند. مانند تزریق مستقیم کلاژن، میکرودرم ابریژن، هیدرودرم ابریژن و …هرچند این روش‌ها هزینه نسبتاً بالایی به سایر موارد دارند.

یکی از راه‌های مقرون‌به‌صرفه و اثربخش افزایش کلاژن در بدن استفاده از سرم ها، یا کرم‌های دارای کلاژن است. البته باید توجه داشت که چون کلاژن یک درشت مولکول پروتئینی است، به‌صورت مستقیم نمی‌تواند از سطح پوست جذب شود. اما برخی از سرم ها و کرم‌های استاندارد دارای پپتیدها یا بخش‌های کوچک‌تر مولکول‌های کلاژن هستند. این پپتیدها از طریق پوست جذب و در بدن به درشت مولکول کلاژن تبدیل می‌شوند.

ماسک‌ های کلاژن

علاوه بر کرم‌ها و سرم ها که به‌صورت محلول هستند، ماسک‌های کلاژن ساز نیز یکی از بهترین موارد برای کمک به کلاژن سازی و جوان‌سازی پوست به شمار می‌آیند.

ماسک‌های کلاژن به چه شکلی هستند؟

ماسک‌ های کلاژن ساز به‌صورت ورقه یا پارچه‌هایی هستند که با کلاژن هیدرولیز شده‌اند. همان‌طور که اشاره کردیم، به دلیل اینکه مولکول کلاژن مولکول بزرگی است؛ به‌طور مستقیم نمی‌تواند از لایه درم پوست جذب لایه‌های زیرین شود. هیدرولیز کردن کلاژن و تبدیل آن به پپتیدهای کلاژن در این ماسک‌ها سبب می‌شود که این ریز مولکول‌ها به‌راحتی از سطح درم و منافذ پوستی جذب پوست شوند و اثربخشی لازم را داشته باشند. زمانی که شما ورقه‌های اشباع‌شده از کلاژن هیدرولیز شده را بر روی پوست خود قرار می‌دهید، این مواد وارد پوست شما می‌شود و با پیوستن در لایه‌های زیرین و تشکیل مجدد درشت مولکول کلاژن، درروند کم‌رنگ شدن خط‌های چین‌وچروک شما تأثیر می‌گذارند.  هم‌چنین از سرعت فرایند پیری پوست کم می‌کنند و پوستی درخشان و شاداب برای شما به ارمغان می‌آورند.

ماسک‌ های کلاژن به‌صورت هفتگی استفاده می‌شوند؛ یعنی مصرف یک‌بار در هفته آن‌ها، برای رسیدن به نتایج مطلوب کافی است.

ماسک های کلاژن ساز 1584658496849684984

چرا باید از ماسک‌های کلاژن استفاده کنیم؟

با ورود به دوره میان‌سالی اولین نشانه‌های چین‌وچروک در اطراف چشم‌ها و خط خنده در پوست ظاهر می‌شود. یکی از مهم‌ترین عوامل که می‌تواند سبب کند شدن روند پیری پوست و برطرف کردن چین‌وچروک‌های دوره میان‌سالی شود، استفاده از روش‌های مراقبتی پوست با ماسک‌های کلاژن است.

در اینجا به ذکر چند دلیل اصلی برای استفاده از ماسک‌ های کلاژن اشاره خواهیم کرد:

  1. جلوگیری از پیری زودرس پوست، کاهش روند تخریبی مولکول‌های کلاژن با افزایش سن، کمک به فرایند ترمیم و بازسازی کلاژن و بافت پوست، رفع چین‌وچروک‌های پوستی
  2. آب‌رسانی به پوست و کمک به حفظ رطوبت بافت پوستی
  3. کاهش منافذ باز پوست
  4. برطرف کردن خشکی پوست
  5. کمک به استحکام و قوام پوست
  6. محافظت از پوست در برابر رادیکال‌های آزاد و مواد آسیب‌زا
  7. سرعت بخشیدن به روند بهبود آکنه و زخم‌ها

روش استفاده از ماسک کلاژن

ماسک‌ های کلاژن در بسته‌بندی‌های یک‌بارمصرف قابل‌دسترس هستند. این ماسک‌ها در صورت اثربخشی بیشتر حاوی مواد ضد پیری و کلاژن تجزیه‌شده هستند که به‌صورت ورقه‌ای اشباع‌شده از این ریز ماده‌ها، به مدت 15 الی 20 دقیقه روی پوست قرار می‌گیرد. بهتر است قبل از قرارگیری ماسک بر روی پوست، پوست خود را از هرگونه مواد آرایشی و آلودگی به‌خوبی تمیز کنید. پس از اتمام زمان مصرف، ورقه را دور بیندازید، می‌توانید اثرات باقی‌مانده ماسک را از روی پوست خود پاک‌کنید، اما بهتر است برای نفوذ بیشتر و اثربخشی بهتر صورتتان را نشویید. بهتر است شب پیش از خواب از ماسک کلاژن استفاده کنید تا در هنگام استراحت، مواد به‌خوبی جذب پوست شما شوند. بلافاصله پس از برداشتن ماسک، اثرات درخشان کنندگی و نرم‌کنندگی آن بر روی پوست کاملاً قابل‌مشاهده است و در صورت استمرار و تکرار مصرف، ظرف مدت کوتاهی اثرات جوان‌سازی و ضد پیری ماسک احساس می‌شود. استفاده از ماسک‌ های کلاژن در مقایسه با روش‌های کلینیکی دریافت کلاژن، علاوه بر هزینه کمتر و سهولت در مصرف، روشی غیرتهاجمی‌تر شناخته می‌شود. چراکه در روش‌های کلینیکی پوست تحت تأثیر شوکی که به آن وارد می‌شود وادار به کلاژن سازی می‌شود؛ اما استفاده از ماسک‌های کلاژن سازی مانند ماسک کلاژن ونزن سبب می‌شود پوست به‌مرورزمان جوان‌سازی کند.

ماسک کلاژن ونزن یکی از بهترین ماسک‌های حاوی کلاژن است که علاوه بر خواص درمانی و جوان‌سازی، خاصیت مرطوب‌کنندگی و لطافت بخشی به پوست شما را دارد و برای پوست‌های خشک هم مناسب است.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *