پوست خارجی ترین لایه بدن می باشد که به مراقبت زیادی نیاز دارد. ترک های پوستی به شکل خطوطی روی پوست بوجود می آیند، و رنگ آن با پوست فرق می کند. ترک ها یا فرو رفته و یا برآمده هستند، که گاهی ممکن است با درد و خارش همراه باشد. این ترک ها یا در اثر بارداری و یا تغییر وزن به وجود می آیند. خطری نداشته و به مرور زمان از بین می روند. امروزه روش های مختلفی برای درمان ترک پوست وجود دارد.

علت ایجاد ترک های پوست

علت ایجاد ترک های پوست: زمانی که کورتیزون افزایش و پوست کشش پیدا می کند، ترک های پوستی به وجود می آید. کورتیزون به وسیله غدد آدرنال تولید می شود؛ زیاد بودن آن در بدن حالت ارتجاعی پوست را از بین می برد. همچنین لوسیون ها و پمادها می توانند قابلیت کشش پوست را کاهش و ترک های پوستی را ایجاد کنند. بنابراین ترک خوردگی پوست با علائم متفاوتی همراه است. برخی از این علائم عبارتند از:

۱-پوست خشک: یکی از علت های شایع ترک خوردگی پوست می باشد. در پوست های صاف و مرطوب روغن های طبیعی پوست را مرطوب نگه می دارد، و مانع ترک خوردگی آن می شود. اما گر پوست چربی کافی را نداشته باشد رطوبت خود را از دست می دهد و پوست خشک و کوچک می شود، که این نیز باعث ترک خوردگی پوست می شود. از جمله دلایل به وجود آمدن خشکی پوست موارد زیر می باشد:

*هوای سرد: در زمستان رطوبت و دمای کم باعث خشکی پوست می شود. همچنین گرمای پنزل نیز رطوبت را کاهش می دهد.

*محرک های شیمیایی: محصولات شوینده مانند صابون و مایع ظرفشویی که دارای مواد شیمیایی هستند به پوست آسیب می رسانند و موجب خشکی آن می شوند.

*آب گرم: دوش آب گرم و شستن ظرف ها نیز باعث کاهش رطوبت پوست می شوند.

*دارو: بعضی از داروها که عوارض جانبی دارند، مصرف آنها بر روی پوست اثر گذاشته و باعث خشکی آن می شوند.

*رطوبت بیش از حد: قرار گرفتن بیش از حد در معرض رطوبت موجب تحریک و خشکی پوست می شود.

۲- اگزما: بیماری پوستی است که موجب قرمزی و خارش می شود. در هر جای بدن به وجود می آید.اما صورت ، بازوها و پشت زانوها را بیشتر درگیر می کند‌.

۳-پسوریازیس: اختلالی که در عملکرد سیستم ایمنی بدن به وجود می آید پسوریازیس نام دارد. رشد سلول های پوستی را سرعت می بخشد، که این سلول های اضافی جمع شده و پوست دچار ترک خوردگی می شود.

۴- نوروپاتی دیابتی: در این بیماری اعصاب توانایی کنترل رطوبت را پوست را به خوبی ندارد؛ که این باعث خشکی و ترک خوردن پوست مخصوصا در قسمت پا می شود. که ترک پاشنه پا از شایع ترین عوارض دیابت نوع ۱ و ۲ می باشد.

۶-لب های خشکیده و ترک خورده: زمانی که لب ها خیلی خشک هستند ، ترک خورده و پوسته پوسته و گاهی هم متورم یا زخم می شوند.

 

درمان ترک پوست 485854787878

 

 

کسانی که دچار ترک پوست می شوند

کسانی که دچار ترک پوست می شوند: ۱-جنسیت زن ۲- نژاد قفقازی: که موی تیره و پوست رنگ پریده دارند. ۳- سابقه خانوادگی ۴- بارداری : مخصوصا چند قلو داشتن ۵- افزایش یا کاهش سریع وزن ۶- رشد سریع جسمی نوجوانان ۷- استفاده از برخی داروها ۸- اضافه وزن می باشند.

پیشگیری از ترک های پوست

پیشگیری از ترک های پوست: راه های بسیاری جهت جلوگیری از ترک پوست وجود دارد. که بستگی به  روش زندگی هر فرد دارد. برخی از این راه ها بدین شرح می باشد:

۱-وزن:فرقی نمی کند که باردار باشید یا نه، باید وزن متعادل داشته باشید. چرا که چاقی و یا لاغری از مهم ترین علت های ایجاد ترک پوست است.

۲- نوشیدن آب به مقدار زیاد: آب از کشیده شدن پوست جلوگیری می کند؛ که قسمتی از آب مورد نیاز برای بدن را می توان از طریق نوشیدن چای و بقیه مایعات جبران کرد.

۳- بهبود رژیم غذایی: استفاده از غذاهایی که ویتامین ها و پروتئین های متفاوتی را وارد بدن می کند. که این باعث بهتر شدن عملکرد پوست می شود. و از ترک های پوستی پیشگیری می کند. همچنین استفاده از ویتامین C در برنامه غذایی باعث کلاژن سازی شده، که این نیز مانع ترک خوردگی پوست می شود. بعلاوه مصرف غذاهای حاوی زینک نیز در پیشگیری از ترک پوست موثر هستند.

۴- استفاده از محصولات پوستی مناسب: هنگام استفاده از محصولات پوستی دقت کافی را داشته باشید، زیرا محصولاتی که موجب کاهش سطح کلاژن پوست می شوند، ایجاد ترک های پوستی را در پی دارند.

توجه به همه موارد گفته شده تاثیر زیادی در درمان ترک پوست دارد. و مانع ایجاد آنها می شود.

درمان ترک های پوستی

درمان ترک های پوستی: اگر درمان ترک های پوستی به موقع صورت نگیرد ، رنگ آنها سفید می شود چرا که درمان ترک پوستی به خودی خود امکان پذیر نیست. زمانی که این ترک ها رنگ قرمز مایل به بنفش دارند، می توان از درمان آن نتیجه مطلوب گرفت.

 

۱-درمان خانگی ترک پوست: اکثر ترک های در خانه قابل درمان هستند؛ اما اگر ترک خوردگی شدید باشد باید به پزشک مراجعه شود. چند روش درمان ترک پوست خانگی وجود دارد، که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

*پماد یا کرم مرطوب کننده: خشکی پوست موجب ترک خوردن آن می شود، که برای جلوگیری از آن باید پوست خود را مرطوب نگه دارید. برای این کار می توانید از محصولاتی مانند روغن زیتون و روغن نارگیل استفاده کنید.

*وازلین: ترک پوست را درمان می کند. به این صورت که رطوبت را در پوست نگه می دارد. برای این کار وازلین را در محل ترک خوردگی گذاشته و با باند بپوشانید. علاوه بر آن برای خشکی لب نیز موثر است.

*کم موضعی هیدروکورتیزون: این کرم روش مناسبی برای درمان ترک پوست که لکه های قرمز دارد می باشد. چرا که باعث کاهش تحریک و تورم پوست می شود.

*لایه برداری: سلول های خشک و مرده را از پوست جدا می کند. معمولا برای ترک پا و یا پاشنه پا استفاده می شود. برای رفع ترک پا می توانید پاها را خیس و با سنگ پا پوست خشک را از بین ببرید.

*ویتامینA : ویتامینC را می توانید هم به صورت خوراکی و هم موضعی استفاده کنید خوراکی آن با خوردن سیب زمینی و هویج و موضعی آن پمادهای حاوی ویتامین A  می باشد.

*شکر: شکر یک روش میکرودرم ابریژن هومیوپاتی می باشد. که پزشک به وسیله دستگاه این‌کار را انجام می دهد. اما شما می توانید به طور طبیعی این‌کار را به صورت کشیدن شکر بر روی پوست انجام دهید؛ که باعث تراشیده شدن پوست می شود، همینطور می توانید آن را با انواع روغن ها مانند بادام و یا نارگیل مخلوط کنید.

*آلوئه ورا: خاصیت نرم کنندگی و جنبه درمانی دارد.می توانید عصاره آلوئه ورا را بعد از حمام روی پوست خود بمالید.

*اسید هیالورونیک: افزایش سن مساوی با کاهش سطح کلاژن است. اسید هیالورونیک در تولید کلاژن موثر می باشد. شما می توانید کپسول یا عصاره آن را تهیه کنید.

 

۲- درمان ترک پوست با روش های پزشکی: پزشکان برای درمان ترک پوست از لیزر و یا سایر روش ها کمک می گیرند. از جمله این روش ها موارد زیر می باشند:

*لیزر پالسی: جرقه های نوری بدون ایجاد درد روی ترک ها که تازه و رنگ آنها قرمز می باشد وارد می شود. رگ های خونی را که عامل ایجاد این ترک ها هستند را بهتر می کند.

*لیزر فرکشنال دی اکسید کربن: یک درمان جدید محسوب می شود. اگر به صورت ۵ جلسه مورد استفاده قرار بگیرد نتیجه مطلوب حاصل می شود.

*میکرودرم ابریژن: اگر با لایه برداری پوست همراه باشد ترک های جدید و قرمز پوست را راحت تر از بین می برد.

*جراحی زیبایی: این یک روش پرهزینه و دردناک است. چرا که جای زخم رتی پوست می ماند.

۳-درمان ترک پوستی با ورزش: ورزش موجب تولید کلاژن در سلول ها و ثابت ماندن وزن می شود. چرا که جریان خون را سرعت می بخشد و موجب سلامتی پوست می شود. همچنین تعادل در وزن مانع بروز ترک های جدید در پوست می شود.

۴- ماساژ دادن: ماساژ دادن به افزایش سطح آنتی اکسیدان و تولید کلاژن کمک می کند. و از راه های ساده جهت درمان ترک پوست است. تاثیری مانند ورزش دارد.

۵- مراقبت های پوستی: پوست بدن و پوست صورت تفاوت چندانی با هم ندارند. مراقبت از آن الزامی است.برای این کار می توانید به صورت هفتگی پوست را لایه برداری و از آبرسان ها استفاده کنید.

۶- درمان دارویی: از راه های دیگر درمان ترک پوست مراجعه به متخصص می باشد. که پزشکان با تجویز انواع ژل ها و کرم هایی که باعث کلاژن سازی می شود، می توانند روند درمان را سرعت بخشد.که یکی از این داروها اسید گلیکولیک و داروهای ساخته شده از آنها می باشد. همچنین داروهای ترتینوئین و ویتامین C موضعی نیز موثر می باشند.

علاوه بر موارد گفته شده می توانید از انواع ماسک کاسه ای لب بیوآکوا، میکرونیدلینگ درماپن وایرلس و میکرونیدلینگ دکتر پن نیز برای درمان ترک پوست استفاده کنید.

ماسک کاسه ای لب بیوآکوا:

ماسک کاسه ای لب بیوآکوا: از آنجایی که حفظ رطوبت و سلامت لب ها اهمیت بسیاری دارد؛ و همچنین پوست لب در زیبایی ظاهری موثر است، می توانید برای زیبا شدن و مراقبت از لب ها و درمان ترک پوست از ماسک کاسه ای لب بیوآکوا استفاده کنید. این ماسک دارای ویژگی هایی از جمله: ۱- رفع مشکل خشکی لب ها: خشکی لب ها را کاهش داده و آنها را مرطوب می کند. ۲- مرطوب کننده: به وسیله رطوبت لب ها را اشباع می کند. ۳- مراقبت ملایم: مرطوب کردن لب ها به صورت طبیعی می باشد. ۴- تغذیه و مرطوب کننده پوست: پوست را صاف ک ملایم می کند‌. ۵- مرطوب کننده طبیعی تغذیه: به لب ها رطوبت داده و خشکی آنها را برطرف می کند.

میکرونیدلینگ دکتر پن:

میکرونیدلینگ دکتر پن: برای رفع مشکلات پوستی نظیر پیری، چین و‌چروک ، آکنه، منافذ بزرگ، بازسازی سلول ها و درمان ترک پوست می توانید از میکرونیدلینگ دکتر پن استفاده کنید. این دستگاه دارای ویژگی هایی مانند: دارا بودن شش سرعت متفاوت؛ استفاده از انواع سوزن، گردش اتوماتیک با سرعت بالا، تنظیم کردن عمق سوزن و حداقل بودن درد می باشد.

از مزایای دستگاه این است که سرعت قلم به گونه ای بالا می باشد که زمان کشیدن روی پوست هیچ خراشی بر روی پوست به وجود نمی آید.

 

درمان ترک پوست 687984654645

 

میکرونیدلینگ درماپن وایرلس

میکرونیدلینگ درماپن وایرلس: میکرونیدلینگ یک روش کلاژن ساز کم هزینه می باشد. به وسیله این دستگاه منافذ کوچک روی پوست ایجاد می شود و پوست را وادار به کلاژن سازی بسیار زیادی می کند، که موجب درمان ترک پوست می شود. دستگاه میکرونیدلینگ درماپن وایرلس دارای ویژگی هایی مانند: از بین بردن چین و چروک، جوان سازی پوست، حذف آثار جراحی، انتقال ویتامین ها و آبرسانی به پوست، از بین بردن آکنه و جای زخم، درمان جای جوش، از بین بردن ترک های بارداری، تحریک موها ، بستن منافذ پوست، لایه بردار جای لک و کک و مک می باشد.

عوارض و هزینه میکرونیدلینگ

 

عوارض میکرونیدلینگ: مانند همه عمل های زیبایی بدون خطر نیست. از بارزترین عوارض آن خارش پوست بعد از عمل می باشد. اگر عوارض جانبی شدیدی مثل کبودی، عفونت و خونریزی داشته اید ، باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین عمل میکرونیدلینگ برای زنان باردار و کسانی که بیماری های پوستی خاصی دارند مناسب نیست.

 

*هزینه میکرونیدلینگ: هزینه آن به عوامل متفاوتی بستگی دارد که به شرح زیر می باشد: ۱- میزان کیفیت عمل: اگر به درستی انجام گیرد موجب رضایت خاطر می شود در غیر این صورت هزینه های جانبی در پی دارد. ۲-آیا پزشکی که این کار را انجام می دهد متخصص پوست است یا نه، چرا که هزینه آن نسبت به یک پزشک عمومی متفاوت است. ۳-  از آنجایی که میکرونیدلینگ یک عمل زیبایی به حساب می آید از خدمات بیمه نمی توان برای آن استفاده کرد، که این امر هزینه بالایی در پی دارد.

 

به طور کلی اگر درمان ترک پوست  به موقع انجام شود عوارض جانبی زیادی از جمله: خونریزی، در زمان راه رفتن، عفونت ها، آسیب به پوست، جای زخم و کاهش اعتماد به نفس را به دنبال دارد‌.

 

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *